Actua

22

De week van de pleegzorg gaat dit jaar door van zaterdag 21 november tot vrijdag 27 november.  De week startte op vrijdag 20 november met een persconferentie. Daarin getuigde ook iemand over de ondersteuning van volwassen personen met een handicap in de pleegzorg. Er werd een pleegzorglied gelanceerd en de minister kwam ook aan het woord. (zie ook De Standaard, 23/11/2009 op pagina 12) 

 

In het kader van deze week van de pleegzorg werd een DVD ontworpen die alle facetten van de pleegzorg toelicht. U kan deze DVD bestellen bij  www.pleegzorgvlaanderen.be. Zelf hebben we ook enkele DVD's ter beschiking die we kunnen uitlenen. U kunt ons steeds contacteren (mail : oikonde@oikondeleuven.be)

 

Ook de provincie draagt zijn steentje bij. Op maandag 24 november om 12 uur organiseert Monique Swinnen, député van Welzijn van de Provincie Vlaams Brabant, in Korbeek-Dijle bij een gastgezin thuis een persconferentie om het belang van pleegzorg aan te geven.

 

In het kader van de week van de week van de pleegzorg organiseert Oikonde Leuven v.z.w.  enkele opendeurmomenten. Lees meer hierover in een ander artikel binnen 'actua'.

 

Dirk

 

 

Opmerkingen

Er zijn momenteel geen opmerkingen. U kunt een eerste opmerking plaatsen.

Opmerking geven

Naam (vereist)

Email (vereist)

Website

Enter the code shown above:

 

Oikonde Leuven

's-Hertogenlaan 62
3000 Leuven